Další složky Mistify

Maltodextrin

Maltodextrin není pro naše tělo žádná cizorodá látka. Je to polysacharid získávaný z obilí, který vzniká spojením 5 molekul glukózy – jednoduchého cukru sloužícího jako hlavní zdroj energie pro lidské tělo. Nejsou u něj známé žádné nežádoucí vedlejší účinky.

Xanthan

Xanthan je látka přírodního původu, polysacharid, který vzniká fermentací glukózy nebo sacharózy. Používá se jako přídatná látka do potravin (zahušťovadlo a stabilizátor).

Benzoan sodný

Benzoan sodný je sodná sůl kyseliny benzoové. Je používán jako konzervační prostředek v kyselých potravinách proti plísním a kvasinkám.

Kyselina benzoová se běžně vyskytuje ve většině ovoci, např. v brusinkách, jablkách a švestkách, dále také v houbách, skořici a hřebíčku.

Napsat komentář

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.